Kinderfysotherapie

Even voorstellen...

Even voorstellen... ik ben Caroline van den Berg, kinderfysiotherapeut bij Goedzorg Fysiotherapie in het Kulturhus in IJsselmuiden. Samen behandelen wij kinderen in de leeftijd van 0 t/m 18 jaar.

 

Wat kan een kinderfysiotherapeut voor basisschoolkinderen betekenen?

De motorische ontwikkeling kan anders verlopen waardoor het kind specifieke begeleiding nodig heeft om de ontwikkeling te stimuleren. Denk aan:  

-kinderen met problemen in de  grove motoriek, zoals rennen, springen, klimmen, vaak vallen

-kinderen met problemen in de fijne motoriek, zoals schrijven, kleuren, knippen, veters strikken

-kinderen met problemen op orthopedisch of neurologisch gebied

-kinderen met psychomotorische klachten zoals disfunctionele ademhaling of onbegrepen pijnklachten

Aanmelding

Vaak zijn het de ouders of de leerkrachten die signaleren dat een kind motorische problemen heeft. Goed om te weten: u kunt ook zonderverwijsbriefje van de (huis)arts bij de kinderfysiotherapeut terecht. En er is geenwachtlijst.

Op school

Elke donderdagochtend is Caroline van den Berg aanwezig op de Basisschool de Groenling om kinderen te behandelen. Kom gerust eens langs als u vragen heeft. U kunt mij vinden in het speellokaal beneden.

Vergoeding

Kinderen krijgen 18 behandelingen voor kinderfysiotherapie vergoed. Kinderen met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor kinderfysiotherapie vergoed krijgen.

Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan krijgt u mogelijk meer behandelingen vergoed. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Slim4Kids

Naast reguliere kinderfysiotherapie is er ook een programma voor kinderen van 4 tot 12 jaar met overgewicht of obesitas. Het programma Slim4Kidsis een samenwerkingsproject tussen de kinderfysiotherapie, diëtiek en huisarts/praktijkondersteuner GGZ van het gezondheidscentrum Kulturhus in IJsselmuiden.

In dit programma gaat het om het aanleren van een gezonde leefstijlin beweging, eten en zelfbeeld.

 

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Caroline.

GoedZorg Fysiotherapie

Laanzicht 5 / 8271 JZ IJsselmuiden

Tel: 038-3311350

Of kijk op de website www.goedzorgfysiotherapie.nl.

Brief motorische ontwikkeling